zaterdag 23 mei 2015

Mars tegen Monsanto

Deze middag werd er wereldwijd tegen Monsanto gedemonstreerd om de agressieve manier waarop dit bedrijf zaken doet door patenten op genetisch gemanipuleerde zaden te claimen die op hun beurt door bestuiving weer natuurlijke zaden genetisch beïnvloeden, een halt toe te roepen.

Het was niet de eerste keer dat deze mars tegen Monsanto werd gehouden. Er kon dan ook worden medegedeeld dat de omzet van Monsanto het afgelopen jaar met 15% gedaald is. Ook zijn er een aantal landen bijgekomen die Monsanto het afgelopen jaar compleet of bepaalde gewassen van hen geweerd hebben. Deze wereldwijde beweging heeft dus wel degelijk effect!

Sprekers waren er in het Nederlands en in het Duits om alle aanwezigen zo goed mogelijk over de stand van zaken voor te lichten.
De demonstranten verzamelden zich in het Noorderplantsoen om hun stem tegen Monsanto maar ook tegen het TTIP verdrag te laten horen. Het TTIP verdrag is niet persé een slechte ontwikkeling. Toch is het belangrijk om duidelijk te maken dat de praktijken die Monsanto de afgelopen jaren in o.a. de Verenigde Staten ten toon gespreid heeft niet wenselijk zijn in Nederland en de rest van Europa. Dat risico bestaat met dit verdrag wel mits deze excessen in het verdrag dichtgetimmerd worden. Onder het motto voorkomen is beter dan genezen laten deze mensen zien dat ze geven om de gezondheid van alle Nederlanders, de natuur in Nederland en de toekomstige generaties.



De mars in volle gang!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten