dinsdag 12 mei 2015

BAQ, sfeervol broodcafé nieuwe stijl


Als bakkerij zijn ze al jaren in bedrijf in Drenthe onder de naam De Bakkers van Harms Heerlijck maar sinds februari zijn ze ook in Groningen met broodcafé BAQ in de Folkingestraat. Je kunt hier binnenlopen voor een dagelijks brood maar ook rustig zitten en van gebakjes, koekjes, belegde broodjes en high tea's genieten. De sfeer van een huiskamer werd zelden zo goed neergezet als bij BAQ. Het is er comfortabel en privé en vooral de openheid en bereidheid van het personeel om uitleg te geven over de producten geeft een warm en welkom gevoel.


Ze hebben een ruime variatie aan broden met desem, spelt, tarwe en rogge. Op het desem zijn ze erg trots, inmiddels werken ze daar al 8 jaar aan. Het is als een goede wijn, des te langer het rijpt, des te beter die wordt. Van alle hele broden die verkrijgbaar zijn kun je een 1/4 brood nemen, dit is om verspilling tegen te gaan maar ook om ruimte te geven om te variëren. Alle broden zijn overigens e-nummer en lactose-vrij


Het brood komt van de bakkerij in Tynaarlo waar alles dik in orde is op het gebied van duurzaamheid, neem de warmte terugwininstallatie: vaten olie die achter de ovens staan worden door de warmte van de ovens opgewarmd en daarmee wordt de cv-ketel aangedreven (simpel gezegd). Zonnepanelen staan in de planning om in 2015 geplaatst te worden.

Over dit bedrijf valt nog zoveel meer te vertellen dus binnenkort meer over BAQ!

BAQ
BAQ website
Folkingestraat 19
Groningen
050-5535911

Geen opmerkingen:

Een reactie posten