maandag 18 mei 2015

Adoptiekalfje Rozemarie voor het eerst naar buiten

Rozemarie´s eerste momenten buiten
Rozemarie is ondeugend geweest de laatste paar weken. Haar moeder is met een andere kudde een paar weken geleden al naar buiten gegaan en zonder ouderlijke supervisie in een saaie stal was het tijd voor wat leven in de brouwerij. Ze ontsnapte een paar keer van de stal naar het middenpad van de stal, tja daar ligt al het voer dus dat is wel het leukste stukje stal natuurlijk.

Inmiddels is Rozemarie een half jaar oud wat betekent dat ze in november is geboren. Bij de Blakervelderhoeve loopt er een stier bij de kudde, zo vind dekking op een natuurlijke manier plaats en op alle momenten van het jaar. Toen ze geboren werd was de kudde net weer op stal, in haar korte leven is ze dus nog nooit buiten geweest en dat was best even spannend!

Er stonden al wat koeien buiten en degene die er nu bij kwamen kregen een warm onthaal!

Gelukkig was Toos er ook, een grote vriendin van Rozemarie waarbij ze steeds in de buurt bleef. Toos is de enige Lakenvelder van deze kudde. De naam Blakervelderhoeve is een combinatie van de rassen Lakenvelder en Blaarkop, beide zeldzame huisdierrassen en in grote getale aanwezig op de hoeve echter in dit groepje is er dus maar één Lakenvelder. 

Toos, Rozemarie en nog meer Groningse Blaarkoppen
Het is fijn om te zien dat Rozemarie er gezond uit ziet en al een bol buikje heeft. Ze staat nu buiten met een groepje jonge koeien waarvan een deel al eerder buiten is geweest en een deel niet. Dit wordt expres zo gedaan omdat de jongste anders in enthousiasme en onwetendheid regelrecht het schrikdraad in kunnen rennen en er op die manier vervelende situaties kunnen ontstaan. Met wat koeien met ervaring erbij verloopt het geheel een stuk rustiger.


Blakervelderhoeve
Norgerweg 17
Roden

Adopteer een koe
Stichting Koevoet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten