woensdag 25 juni 2014

Op naar plasticvrije vis, zeeën en mensen!


Jacob de Vries van biologische winkel De Nieuwe Weg bericht ons in zijn laatste nieuwsbrief over een inspirerende mededeling van Ecover. 

Deze Belgische leverancier van biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen introduceert een nieuwe plastic verpakking gemaakt van 100% gerecycled plastic. En niet van zomaar plastic afval, namelijk van plastic dat uit de zee is gevist!

Vissers hangen voor Ecover een speciaal net achter hun boot om zo twee tot tien ton afval uit zee te halen. Samen met plasticverwerker Closed Loop Recycling wordt hier ‘nieuw oud plastic' van gemaakt. Hiervan maakt Ecover allereerst  de verpakkingen voor haar meest verkochte product, het afwasmiddel. 

Natuurlijk is dit "oceaanplastic" geen oplossing voor al het plastic in de zee. De Europese Unie schat dat er 10 miljoen ton afval in het water terechtkomt, wat voornamelijk plastic is. Dat is natuurlijk veel te veel! Het hergebruik van plastic blijft daarbij een vorm van symptoombestrijding. Toch vinden wij dit een heel mooi initiatief, niet in zijn minst omdat het ons consumenten aan het nadenken zet over de plastic soep in onze zeeën. 
Meer informatie over het Ocean Plastic Project vind je op de site van Ecover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten