woensdag 18 juni 2014

Lekker naar de Boer dit weekend!



We hebben allemaal onze redenen om te kiezen voor biologisch eten. Bijvoorbeeld omdat het lekkerder en gezonder is en daarnaast beter voor dier, milieu en natuur. Toch weten we maar weinig van de herkomst van onze voeding. Daarom krijgen we dit weekend de kans om zelf te ervaren hoe logisch biologisch nu eigenlijk is.

Zaterdag 21 en zondag 22 juni houden biologische boeren en tuinders open erf om iedereen te laten zien wat biologisch boeren en tuinieren zo bijzonder maakt. Ervaar het boeren leven zelf, maak kennis met de boer, zijn vakmanschap en passie voor het werken met de natuur. Naast rondleidingen, boerenmarkten en proeverijen, zijn er nog vele andere activiteiten voor jong en oud op heel veel locaties in het hele land. 




Ga bijvoorbeeld zaterdag naar het "strofeestje" van de Kleinstesoepfabriek en biologische boerderij Arkema in Noordbroek. Hier ben je welkom om hun soep en vlees te komen proeven, maar ook mooi gebak van Zoet en Zuiver en bitterballen van de Keuken van het ongewenste dier. Ook kun je papier maché, prachtige tassen van eigen dieren van Margreet en eventueel vilt van Open viltstudio kopen. En natuurlijk het nieuwe Soepboek, gesigneerd door de soepmaker zelf!



Of ga naar Zorgboerderij De Weide Blik in Aduard, waar je zaterdag verwelkomd wordt met live muziek en eigen producten kunt komen proeven, maar ook melkproducten van Zuiver Zuivel. Er worden rondleidingen gegeven en er zijn vele activiteiten. Zo is er kindertheater, kun je koe knuffelen, boter maken en vilten of melkpak-portemonneetjes maken. 

Kijkboerderij t Hoogeveld in Eelde houdt zowel zaterdag als zondag open erf. Zaterdag vind je er een strobak, huifkar, schapen scheren, klauwbekappen, eendekorf vlechten en diverse informatiestands. Zondag houden ze de interactieve viering "Biologisch, natuurlijk go(e)d! "



Meer informatie over deze boeren en hun activiteiten, en ook andere meewerkende boerderijen, vind je op de site van Lekker naar de Boer. 
Of laat je inspireren door de prachtige fietsroutes langs verschillende bedrijven of de persoonlijke uitnodigingen van deze boeren.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten