zaterdag 7 juni 2014

Pinksterweekend = werk aan de winkel @ Tuinindestad



Wie geen zin heeft het hele Pinksterweekend te luieren, kan zijn handen uit de mauwen steken bij Tuinindestad. Alle 3 de pinksterdagen gaan zij vanaf 12.00 uur op volle kracht vooruit! De dagen worden om 18.00 gezellig samen afgesloten met een dubbel en dwars verdiend overheerlijk maal. Maandag sluiten ze af bij de Maartens Moestuin Meetup in de Wolkenfabriek.

Voor iedereen is er wat te doen:
Nu de vloer in de kas klaar ligt, gaan er wanden gebouwd worden om keuken en toiletgebouw steeds meer vorm te geven. Daarvoor worden panelen getimmerd, geisoleerd en in elkaar geschroefd. Daarnaast zijn er nog een aantal grote panelen die ze willen plaatsen. 

Tot zover het zware werk, lichtere klussen zijn er ook! Er is hout dat kan worden ontspijkerd en gesorteerd. En in de tuin is er ook volop werk; het uitdunnen van de tuintjes, onkruid wieden, water geven, stekken, oppoetsen en oppotten van (kiem-)planten, etc. Ook kok Henk kan wel wat hulp gebruik in de keuken. 


Kinderen zijn welkom om te komen konijnen knuffelen, trampoline springen, achter de kippen aanrennen of hun eigen kasteel bouwen op het zand. Uiteraard is de tuin ook gewoon open voor iedereen die niet wil komen werken, maar plantjes kopen, snuffelen, buurten, etc.

Aanmelden kan door te mailen naar tuinindestad@gmail.com. Geef aan wanneer je komt, met hoeveel personen en of je 's avonds (gratis) mee-eet. Ben je een late beslisser, dan kun je natuurlijk ook gewoon spontaan langsgaan. 

Tuinindestad is gevestigd op een groot terrein aan de rand van het centrum van Groningen op Friesestraatweg 137aDinsdag tot en met vrijdag open van 14.00 - 17.30 uur en zaterdag 10.00 - 17.30 uur. En op andere momenten als je de vlag kunt zien wapperen. Meer info: www.detuinindestad.nl - nu ook op Facebook!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten