vrijdag 27 juni 2014

Fill bellies not bins! - Damn Food Waste in Groningen



Morgen komt Damn Food Waste naar Groningen, doe mee!
In de zomer van 2013 heeft Damn Food Waste het thema voedselverspilling stevig op de agenda gezet met een grote actie op het Museumplein in Amsterdam. Dit jaar gaat Damn Food Waste op tour en morgen is Groningen aan de beurt om krijgen 2000 mensen een gratis super lekkere lunch aangeboden van voedsel dat anders weggegooid zou worden. 

Heb je daar wel trek in? Kom dan tussen 12:00 en 16:00 uur naar de speelweide in het Noorderplantsoen. Om alvast een idee te krijgen wat je kunt verwachten, kun je hier alvast het filmpje van Damn Food Waste Amsterdam bekijken. 

DAMN FOOD WASTE!
Deze lunch laat zien hoe onnodig de enorme voedselverspilling is. In Nederland wordt bijna één derde van al het eten weggegooid. Dit is voedsel dat bij de boeren op het land blijft liggen, eten dat over de houdbaarheidsdatum is en in de winkel wordt weggegooid. En neem ook eens een kijkje in je eigen vuilnisbak, ligt daar niet iets eetbaars in?

Damn Food Waste is een initiatief van FoodGuerrilla (OneWorld), Youth Food Movement (YFM), Voedingscentrum, Wageningen UR, Feeding the 5000/EU Fusions en wordt ondersteund door Duurzaam Door (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten