donderdag 17 april 2014

Lente bij Tuinindestad

Bij Tuinindestad kun je allerlei plantgoed niet alleen kopen, maar ook ruilen, delen en samen kweken. Je bent welkom te komen snuffelen, gratis mee te nemen en/of in te brengen. Alles gaat op basis van vertrouwen; Tuinindestad deelt graag en de voorraad wordt gezamenlijk op peil gehouden.

De collectie deel- en ruilzaden groeit al mooi en ook zijn er biologische zaden te koop van
De Bolster. Van De Tuinen van Weldadigheid  is er een bijzonder aanbod van streekzaden, waaronder bijvoorbeeld Heilig Boontje en Zwarte Piet. Ook van hen zijn er momenteel biologische pootaardappelen te koop, zie hier de lijst met soorten

Bovendien staat Tuinindestad steeds voller met vaste planten, van onder andere de lokale kwekerij Tuinbloem. Ward heeft hier namelijk een groot deel van zijn bijna 25.000 planten staan, hier staat de lijst. Ze staan niet allemaal al in bloei, maar wel mooi opgepoetst - klaar voor de tuin. 


Tot slot heeft Jan de tuinman al diverse moestuin-stekjes klaar staan voor de verkoop. De voorzaai-groep is twee weken geleden gestart, met juichende resultaten. De zaden ontkiemen met dit weer razendsnel in de kas en het kweekgoed wordt al verspeend. Een deel staat al buiten om af te harden, wachtend op een nieuw thuis.

Het is duidelijk lente in Tuinindestad; er is volop beweging! Binnenkort komt er weer een stekjesmarkt en met Pasen wordt een onweerstaanbaar aanbod beloofd. De Groene Groninger houdt je op de hoogte!

Tuinindestad is gevestigd op een groot terrein aan de rand van het centrum van Groningen op Friesestraatweg 137aMeer info: www.detuinindestad.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten