zondag 6 april 2014

Workshop oesterzwammen kweken & proeven bij Tuin in de Stad

Van omgevallen boom tot oesterzwam-kwekerij... Het hout van de in oktober omgewaaide populieren bij Tuinindestad bleek bij uitstek geschikt om oesterzwammen op te kweken. Dit leidde tot een succesvolle workshop, die zondag 13 april in herhaling gaat, van 14.00 tot 17.00 uur.

Deze 2e workshopronde neemt Pip haar eigen, verse stammen mee. Pip Gilmore van Groene Takken weet alles van het kweken van paddenstoelen. Zij heeft haar eigen kwekerij & geeft bijna elk weekend lezingen en workshops. 


Het wordt een volle en gezellige middag. Pip vertelt kort over het hoe & wat van paddenstoelen kweken & eten. Vervolgens gaan we aan de slag, om onze eigen stam te enten met het mycelium van de oesterzwam. Om het feest compleet te maken eindigen we met een proeverij. 
Je gaat een ervaring rijker naar huis, als aspirant paddenstoelenkweker En daarnaast met je eigen de geënte stam als toekomstige kwekerij en een handleiding. Om 16.30 worden tevens de vers geënte stammen verkocht, ook aan niet-deelnemers.

Kosten workshop: 32,50 euro
Kosten vers geënte stam: 12 euro
Aanmelden is verplicht ivm het beperkt aantal plaatsen. Dit kan door voor woensdag 9 april te mailen met tuinindestad@gmail.com. Op dit emailadres kun je ook een geënte stam reserveren om om 16.30 op te halen. 

Meer info: 
Tuinindestad
Friesestraatweg 137a
9718 NE Groningen
www.groenetakken.nl (Er staan ook heerlijke paddenstoelrecepten op Pip's site.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten