dinsdag 23 juni 2015

PechaKucha050 in het Infoversum


“Goedenavond allemaal. Mijn naam is Bjorn Franke en ik ben een Trekkie. Vanavond ga ik jullie vertellen over mijn liefde voor Startrek.” Zo begint een van de presentaties op de PechaKucha avond van 16 juni 2015.

Behalve over Startrek gaan de PechaKucha presentaties over game developing, architectuur, landschap als decor, fotografie, het basisinkomen, urban planning, aardbevingen door gaswinning, en de evolutie van mobiele telefoons.

PechaKucha is een fenomeen dat inmiddels in meer dan 800 steden plaatsvindt. Origineel bedoeld voor jonge designers, in Groningen is iedereen welkom. In 20 slides, die elk 20 seconden in beeld blijven, mag iemand zijn of haar verhaal doen.



Dat leidt tot een diverse, inspirerende en bijzondere avond. De presentaties doen wat denken aan een spreekbeurt op school. De verhalen zijn kort, de sprekers praten snel en zijn soms zichtbaar zenuwachtig. De ene presentator is duidelijk doorgewinterd, een enkeling laat zelfs een foto zien van zichzelf aan de tafel van De Wereld Draait Door. Een ander is minder ervaren, maar daardoor niet minder enthousiast over zijn onderwerp.



Net als de presentaties, is het publiek divers (hoewel er wel een overweldigende hoeveelheid jongemannen met spijkerstof overhemden en forse kuiven te zien is). Sommige mensen komen in groepen, veel mensen komen alleen of met een partner. Even kijken wat het is, wat er gaande is in de stad, en (niet onbelangrijk) het Infoversum eens van binnen zien. En dat is de moeite waard!



PechaKucha is een internationaal verschijnsel, maar door de presentators hartstikke Gronings. Van elkaar horen wat er gaande is in de stad, waar een ander zich mee bezig houdt. Van de gevolgen van de gaswinning, tot de nieuwste, hipste game development broedplaats. PechaKucha, een aanrader!

Meer weten over PechaKucha in Groningen? Check hier.

1 opmerking:

  1. Wat een leuke bijeenkomst. Leuk om op zo'n laagdrempelige manier mensen te ontmoeten.

    BeantwoordenVerwijderen