donderdag 4 juni 2015

Groningen in de ban van ruilmania

Foto's: Michiel Claessens

Het één na het andere ruilevent duikt op bij het onlangs heropende EMG Faktors. Afgelopen zondag werd Swap Your Stuff gehouden. Je kon hier als particulier en als bedrijf terecht om te ruilen, te promoten en te netwerken. Het enthousiasme van de deelnemers nam naarmate de dag vorderde alleen maar toe. Ruilen blijkt enig te zijn!

Eenmaal binnen kreeg iedere deelnemer de beschikking over een tafel om de meegebrachte spulletjes op uit te stallen en een stoeltje om op te zitten. Het ruilen kon beginnen! Ook voor degene zonder ruilwaar viel er zaken te doen. Wat dacht je van het bakken van een taart of het doen van een klusje op een latere datum in ruil voor het begeerde item? Misschien is het omdat je van tevoren geen idee hebt wat er te ruil is, dat de verwachtingen laag zijn en de blijdschap extra groot is als er een goede deal gesloten wordt. Feit is dat de deelnemers rond liepen met enorme grijnzen en trotse verhalen over de gemaakte deals.

Er wordt aandachtig geluisterd naar de lezing van het Innovatielab
Het innovatielab, geen vreemde op het gebied van ruilen, gaf een lezing over de diensten die zij aanbieden en de manier waarop zij zaken doen. Voor ondernemers die vooruit willen en bereid zijn hulp te aanvaarden hebben zij een modern en verfrissend concept.

De Groene Groninger stond er ook om de Choco-tour te promoten en daar kon gratis voorgeproefd worden. Dit keer was er gekozen voor de bosvruchten-witte chocolade koekjes van BAQ die erg in de smaak vielen. Op het evenement zelf was er al zoveel sprake van mond-op-mond reclame dat mensen kwamen vragen wat nou precies die choco-tour is waar ze zoveel over gehoord hadden.


De dag werd besloten met een gratis veiling. Als meerdere mensen hun bordje de lucht in gooide om hetzelfde artikel te bemachtigen dan werd het verloot. Er werd wat afgelachen en gejuicht. Vervolgens was er nog een verloting waaraan je kon deelnemen met het entreeticket voor Swap Your Stuff die voor een luttele €3 was aangeschaft en daar hadden ze hele toffe sponsoren voor maar dat moet je maar zien als je de volgende keer komt. De Groene Groninger houdt je zeker op de hoogte over een 2e editie van Swap Your Stuff!

Swap Your Stuff

Geen opmerkingen:

Een reactie posten