dinsdag 9 juni 2015

Oudebosch voor verse vruchten, wijnen en smulsauzen van eigen teelt


Het is een rondje van zo'n 12 km naar Oudebosch op de Paterswoldeweg en weer terug naar mijn huis maar dat fiets ik met liefde 2x in de week. De appels zijn er fris, duurzaam, van hoge kwaliteit en het hele jaar door verkrijgbaar van eigen teelt uit Niehove, zo'n 20 km van de stad Groningen. Voor 2 kg Elstars betaal je €2,00!


Zelf telen ze appels, kersen en pruimen. In 2014 was er een vliegjesplaag bij de pruimen, deze zijn bestrijd met pepermunt. Dat is tekenend voor de creatieve en duurzame manier waarop wordt gehandeld bij Oudebosch. De kersen worden gerijpt onder een doek wat beschermd tegen weersinvloeden en daardoor rijpen ze ook wat langzamer maar worden ze ook voller van smaak.


Naast de verse vruchten verkopen ze ook kersenwijn, appelsap en smulsaus van de zelf geteelde producten. Toch verkopen ze meer dan dat. Afhankelijk van het seizoen zijn er peren, zachte vruchten, citrusvruchten, peulvruchten, aardappelen en diverse groente maar ook diverse jams, honing, stroop en andere sappen.

Over 3 jaar bestaat Oudebosch 50 jaar en daarmee zijn ze een begrip in stad en provincie.


Oudebosch (bekijk de site voor lekkere recepten)
Paterswoldeweg 108 Groningen
Boerderijwinkel: Heereburen 17 Niehove

Geen opmerkingen:

Een reactie posten