Zien waar je eten vandaan komt en wie
er voor heeft gezorgd. Kiezen voor lokale producten, uit het
seizoen, in alle rust gegroeid en met liefde behandeld. Welke Groene
Groninger wil dat nou niet? Maareh... waar vinden we die producten
dan precies?
![]() |
Schotse Hooglanders in Opende |
Nou, op de site van De Oogst van Groningen! Die je bijvoorbeeld wijst naar Opende, waar bovenstaande runderen grazen en te koop zijn. Grenzend aan de rijke Waddenzee staat de provincie Groningen garant voor zuivere lucht, vruchtbare grond en sappige weiden,
aldus de site. En dus kun je hier vele adresjes vinden waar eerlijk voedsel geproduceerd wordt; met respect
voor grond en milieu.
Je vindt het allemaal op deze site:
![]() | ||||
Kaas uit Winsum |
* Biologische rauwmelkse geitenkaas uit Zevenhuizen.
* Een bakkerij in Leens, die bakt van biologische spelt uit Pieterburen.
* Een boerderijwinkel in Enumatil, die vlees uit eigen kudde verkoopt, geslacht en verwerkt in Zuidhorn.
En nog zóveel meer heerlijks.
Op de startpagina staat een kaartje waarop zo'n 40 restaurants staan met regionale producten op de kaart, waarvan ongeveer de helft in Groningen-stad zit. Verder vind je op de site onder andere winkels met streekproducten, adressen voor groenten en fruit van de kweker, voor vlees van de boer en regionale kaas en zuivel. Ook wijst het je naar lokale meel, nabij verbouwde kruiden en overige producten. Ten slotte staat er ook nog een leuke evenementenkalender op de site. Het biedt dus niet alleen garantie voor (h)eerlijke lucht en grond, maar ook zeker voor plezier en boven alles heerlijk eten! Enjoy!
![]() | |||
Gronings graan, goud en óók groen |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten