zondag 19 oktober 2014

De 1e verpakkingsvrije supermarkt in Nederland, in Groningen!?

Bijdragen aan het besparen op verpakkingen én zelf bepalen hoeveel je koopt. Help jij mee de eerste verpakkingsvrije winkel in Nederland te realiseren? Misschien komt hij wel in Groningen!


Waarom gebruiken we toch nog steeds zo veel verpakkingsmaterialen? Omdat nu eenmaal de producenten bepalen welke samenstelling en portiegrootte onze producten meekrijgen. Dat is echt niet meer van deze tijd!
Daarom nu de winkel in een nieuw jasje: de Bag&Buy formule. Na een soortgelijke winkel in Bonn, Original Unverpackt in Berlijn en The Zero Waste Shop in Antwerpen, is Nederland nu ook toe aan een verpakkingsvrije winkel.

Wat vind jij van dit concept? En.... doe je mee? Bag&Buy gaat open in die stad waar ze de meeste financiële steun krijgen. Laten we hem naar Groen Groningen halen! :)

Op de site voor de crowdfunding staat een leuk filmpje erover. Je kunt Bag&Buy via deze site helpen met een paar kosteloze muiskliks, want voor elke Like fund de Amersfoortse €5,- en voor elke Share €10,- Ook kun je kiezen zelf een bedrag te investeren, waar dan wat leuks van Bag&Buy tegenover staat.

2 opmerkingen:

  1. Vertel wat meer over hoe het werkt. Je neemt zelf zakjes mee? Of bakjes? Hoe wordt gewogen? Is er steeds een weger? Een filmpje, een filmpje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De oranje zinnen in het artikel bevatten een linkje. Zo kun je op de site van Bag&Buy meer lezen en staat er een filmpje op de site voor de crowdfunding. Verdere vragen kun je stellen aan Wim van Dijk via info@bagandbuy.nl

      Verwijderen