vrijdag 21 maart 2014

Lezing drieluik “De toekomst van het Nederlandse landschap”

Nivon Groningen-Assen organiseert in het kader van het 90-jarige bestaan het drieluik “De toekomst van het Nederlandse landschap”. Gezien vanuit historisch perspectief en gericht op het toekomstperspectief en de mogelijkheden. Drie lezingen worden gepresenteerd.
Het aanzicht van het landschap in Nederland is in de laatste decennia steeds sneller gaan veranderen door uitbreiding van steden, aanleg van een uitgebreid wegennet en de bouw van bedrijventerreinen. 

Authentiek Nederlands landschap, bestaat dat (nog)? Wat zijn de kenmerken ervan, wat is de waarde? Is het typisch Nederlandse cultuurlandschap terug te winnen of te behouden?


Deel 1: over de schoonheid van het noordelijke landschap - woensdag 26 maart 
Fokko Bosker, landschapsjournalist en auteur van onder meer ‘Groningen voor Lanterfanters’. Hij gaat in op de schoonheid van het Noordelijke landschap en schetst positieve ontwikkelingen.

Deel 2: over de run op de laatste meters - woensdag 9 april
Corné Bezuijen, mede-auteur van De Laatste Boer (Smaling e.a., 2013) en SP-Statenlid in de Provincie Groningen. Corné vertelt over de run die op de laatste meters in het Noorden plaatsvindt en gaat speciaal in op mogelijkheden om die ontwikkeling bij te sturen.

Deel 3: over de erkenning van het oude-Groningse cultuurlandschap - woensdag 23 april
Ben Westerink is als hoogleraar verbonden aan de RUG en betrokken bij de Natuur en Milieu Federatie in Groningen. Thema van de avond is het proces rondom de erkenning van het oude Groningse cultuurlandschap Middag-Humsterland als Nationaal Landschap.

Tijd: 19.30 – 22.00 uur
Datum: 26 maart 2014
Locatie: Humanistisch Centrum, W.A. Scholtenstraat 9, Groningen
Kosten: Nivon leden gratis, niet leden 5 euro per lezing
Aanmelden: voorzitter.groningen@nivonnoord.nl
Meer informatie: op de website van Nivon regio Noord

Geen opmerkingen:

Een reactie posten