woensdag 5 maart 2014

Landelijk zadenweekend Reclaim the Seeds



Komend weekend wordt voor de derde keer het landelijk weekend Reclaim the Seeds georganiseerd. Dit weekend draait vooral om zadenruil, uit bezorgdheid over het niet meer mogen telen en ruilen van zaad voor eigen gebruik en het toenemend aantal beschermde merknamen voor zaden. En... dit jaar is het lekker dichtbij, want het wordt gehouden in Haren/ Groningen!

Op zaterdag is er een markt waar zowel particulieren, als ook diverse bedrijven en organisaties zaden kunnen ruilen en verkopen. Daarnaast zijn er workshops rond de theorie en de praktijk van het vermeerderen van zaden, en ’s avonds is er een debat over zadenbeleid. 
De zondag is een doe-dag, met een fietstocht in samenwerking met lokale initiatieven voor moes-tuinieren in de stad Groningen.


De zadenbeurs en het workshopprogramma vinden plaats in de Hortus in Haren. Het avondeten en avondprogramma op zaterdag vindt plaats in het Oude RKZ in Groningen. Bij het Oude RKZ zal zondag ook verzameld gaan worden voor de tocht langs Groningse stadstuin-projecten.



Meer informatie
Meer informatie staat op de website van Reclaim the Seeds. Over het programma lees je hier. Verder staat hier praktische informatie over tijden, locaties, routes, kosten, eten en overnachtingsmogelijkheden. Voor het biologisch mee-eten zaterdagavond (€10,-) of zondagmiddag (€5,-) kun je je opgeven via info@reclaimtheseeds.nl.


Tot dan?!
Hmmm, de lente is vroeg dit jaar! Dat betekent dat bij ons de moestuin al echt ontwaakt én dat wij ook voor dit weekend heerlijk weer verwachten. Groene Groninger is dus zeker van de partij!
Misschien zien we je daar?!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten