dinsdag 8 juli 2014

More Than Honey, film en rondleiding bijenvolken

Het Oude RKZ heeft zijn eigen bijenvolken en imkers. Op zondag 13 juli om 15:00 uur geven de imkers een gratis rondleiding! Erna, om 16:00 draait de documentaire More Than Honey.

RKZ'ers Anna Rajtar en Dajana Heremic zijn de zorgzame imkers van de zes bijenvolken van het Oude RKZ. In onze verborgen tuinen zijn de bijen hard aan het werk zijn om nectar te creëren, waar uiteindelijk helende propolistinctuur, de honingdrank mede en rijke, ingepotte zomerhoning uit voort zullen komen. In ruil voor liefdevolle zorg en huisvesting krijgen wij weer wat van de bijen. Van elk volk een beetje is al snel behoorlijk veel!


More Than Honey 
Markus Imhoof, 2012, 95 min,
Zwitserland/ Duitsland/ Oostenrijk, meerdere talen gesproken, Nederlands ondertiteld.
"With stunning shots of bees in flight" - Boston Globe

Al vele jaren doet zich over de hele wereld een raadselachtig fenomeen voor: honderdduizenden kolonies van honingbijen lijken van de aardbodem te verdwijnen. Een virus? De grote hoeveelheden pesticiden? De industrialisering van de honingsector? Eén ding staat als een paal boven water: het lot van de natuur en van de mens is nauw verbonden met dat van de bijen. Op zoek naar antwoorden en verklaringen neemt documentairemaker Markus Imhoof ons mee op een reis naar de wereld van de honingbijen. Al is de thematiek verontrustend, het oogstrelende More Than Honey is absoluut een lust voor het oog.

De trailer bekijk je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten