vrijdag 4 juli 2014

Heel Holland Weckt markt in Roden a.s. zondag

Zondag 6 juli organiseert De Landskeuken op Landgoed Mensinge de Nationale Weckmarkt. Wecken is als culinaire traditie toegevoegd aan de Nationale Inventaris Immaterieel Erfgoed in Nederland. Om dit te vieren organiseren De Landskeuken, het Culinair Historisch Museum en Stichting Mensinge samen de 2e Nationale Weckmarkt in Roden. 

Deze bruisende weck- en inmaakdag zal bol staan van ambachtelijke lekkernijen. Bezoekers krijgen de gelegenheid de vele inmaaktradities te proeven, ruiken en ervaren. Er zijn demonstraties over bewaartechnieken en er is ruimte ervaringen uit te wisselen en vele oude en nieuwe inmaak- en conserveringsrecepten over te dragen. 



Feestelijke opening De Landskeuken 
Na maanden van voorbereiden is ook het moment gekomen De Landskeuken in Roden feestelijk te openen. De nieuwe Landskeuken is een feit, en heeft als doel het conserveren door de eeuwen heen als Immaterieel Erfgoed door te geven. Het is een uniek kenniscentrum op het gebied van koken en richt zich op tradities en gebruiken vanuit een historisch perspectief, maar ook de nieuwste ontwikkelingen in kooktrends. Het doel van De Landskeuken is samen actief te koken en proeven en zo overdracht van kennis te combineren met aangenaam bezig zijn. 

Tijdens de opening staat een symbolische openingshandeling centraal door Ot en Sien deel te laten nemen aan de pannenkoeken race. De officiële opening van De Landskeuken vindt plaats om 12.00 uur. Na de opening kunt u de weckmarkt bezoeken en deelgenoot zijn van de pannenkoekenrace.

Programma Nationale Weckmarkt:
11.00 uur ontvangst in De Landskeuken
12.00 uur officiële opening
13.00 uur pannenkoekenrace

De Nationale Weckmarkt vindt plaats op het terrein van Havezathe Mensinge in Roden, de toegang is gratis. De Landskeuken zit op hetzelfde terrein, op Mensingheweg 3 te Roden.
Kijk voor meer informatie op de site van De Landskeuken of mail of bel naar info@delandskeuken.nl of 06-83272405.

De Heel Holland Weckt markt zal ook op 5-6-7 september plaatsvinden tijdens de beleeflandlevendagen in het Openlucht Museum in Arnhem. De Landskeuken is mede mogelijk gemaakt met steun van Recreatieschap Drenthe, Prins Bernard Cultuurfonds en de Rabobank.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten