woensdag 22 juli 2015

Vier de Werelderfgoedweken op de Wadden


De Waddenzee is in 2009 benoemd tot werelderfgoed. Momenteel zijn de werelderfgoedweken in volle gang, tot half september worden er een heleboel bijzondere activiteiten in het kader hiervan georganiseerd. Komend weekend kun je bijvoorbeeld al in de vroege uurtjes van de schoonheid van dit natuurgebied genieten met de excursie; Doe eens Wad, waarbij je ook nog iets terug doet voor de natuur, een biologische lunch nuttigt en lekker gaat varen.



Op 2 augustus wordt er een kajaktocht  over de Dollard georganiseerd. Dit is ook een compleet dagje uit. Zandbanken waar vaak zeehonden uitrusten worden gepasseerd net als vele afwisselende landschappen die je alleen hier tegenkomt. Ook wordt er een vogelkijkhut bezocht en lekker geluncht.

Op een hele bijzondere manier naar de vallende sterren kijken kan op 12 augustus. Met een gerestaureerd zeilschip vertrek je vanaf Ameland naar het Westgat waar voor anker wordt gegaan en je in het donker, op de Waddenzee dit natuurspektakel kunt aanschouwen.



Dit is slechts een greep uit de activiteiten van de werelderfgoedweken georganiseerd door de Waddenvereniging. Naast deze uitjes met een speciaal tintje gaan de dagelijkse activiteiten van de vereniging ook gewoon door. Of je liever een excursie doet met een culinaire inslag, de handen uit de mouwen wilt steken, wilt wandelen of een lezing wilt bijwonen, zij organiseren het allemaal. Je kunt natuurlijk ook lid worden en zo bijvoorbeeld korting krijgen op verschillende activiteiten of producten in de winkel maar nog belangrijker natuurlijk, je steunt het behoud van de Waddenzee, het enige Nederlandse natuurgebied met deze bijzondere beschermde status.

Bezoek voor meer informatie de website: Waddenvereniging

Geen opmerkingen:

Een reactie posten