zaterdag 1 februari 2014

WeCantWaste Callenge tegen voedselverspilling



Een weekend lang alleen maar voedsel eten dat anders weggegooid zou worden, dat is de WeCantWaste challenge. Vandaag geven de initiatiefnemers Ivo, Lien en Chiel zelf de aftrap in Amsterdam. Op deze manier brengen ze voedselverspilling onder de aandacht bij de consument.

In Nederland gooien we gemiddeld 1/6e deel van het door ons gekochte eten weg. Dat is 47 kilo voedsel per persoon. De drie studenten van WeCantWaste vinden dat dit niet langer kan. Hierom eet het trio zelfs een week lang alleen eten dat anders in de vuilnisbak zou belanden. Om zo te laten zien hoeveel er doorgaans wordt weggegooid aan voedsel dat nog wel degelijk waarde heeft en ook nog hartstikke lekker en gezond kan zijn.
Het eten dat mensen weg gaan gooien kunnen ze online aanbieden. De studenten komen het dan thuis ophalen, wat de challenge interactief én gezellig maakt.

WeCantWaste in Groningen
Van 21 tot 24 februari kan iedereen deelnemen aan de Weekend-Waste challenge. Wil je ontdekken wat voedsel voor jou waard is en op een leuke manier voedselverspilling tegengaan? Haal dan de WeCantWaste Challenge naar Groningen! Meedoen en meehelpen kan op de website van WeCantWaste. Hier lees je ook de (dumpsterdiving-) avonturen van Ivo, Lien en Chiel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten