maandag 10 februari 2014

Excursie 'Tussentijds bouwen aan duurzaamheid'

20 janurai organiseert CirculairActief een unieke excursie naar het bruisende Ebbingekwartier. CirculairActief is de zakelijke partner van NoordBaak Groningen en bouwt verder aan de circulaire economie.  

Het Ebbingekwartier in Groningen profileert zich als de creatieve smeltkroes van kunst, cultuur, wetenschap en ondernemerschap. Nieuwe circulaire business-modellen worden hier ontwikkeld en succesvol door ondernemers in de praktijk gebracht. 

Ook het Infoversum staat op het Ebbingekwartier, nieuwste voorbeeld van duurzame bouw en nu al bekend als Noordelijk culturele hoogtepunt van 2014. Door de bijzondere technologische toepassingen in het gebouw kunnen ondernemers in Groningen binnenkort vernieuwend zaken doen. Nog voor de officiële opening geeft de architect van het Infoversum een rondleiding aan een select gezelschap. 

PROGRAMMA
14.45 Ontvangst en inleiding in ‘Het Gasfornuis’ 
Één van de gebouwen op het Ebbingekwartier is Het Gasfornuis. Dit gebouw is een experiment van tijdelijke stadsontwikkeling en een proeftuin voor duurzaamheids-projecten. Er wordt bewust gewerkt met duurzame en lokale producten. De vijf containerruimtes, waar het Gasfornuis uit bestaat, hebben ieder een eigen karakteristieke sfeer. 

15.00 Rondleiding Infoversum
Het Infoversum is een bijzonder praktijkvoorbeeld van duurzame bouw, als eerste 3D Fulldome theater van Nederland. Geïnspireerd door de scheepsbouw laat de architect, Jack van der Palen, zien hoe hij duurzaamheid als vernieuwend en geïntegreerd bouwconcept toepast. Tijdens de rondleiding zal hij ingaan op de ontstaansgeschiedenis, het doel en de filosofie van het Infoversum. 

16.00 Lezing ‘Bouwen aan circulaire waarden’
Christophe de Jongh, ontwikkelaar van het Open Lab Ebbinge (OLE), verzorgt een lezing over circulaire waarden. In het OLE stadsontwikkelingsproject verhouden gebruiker en gebouw zich als tijdelijke bewoners tot de aarde. 

17.00 Borrel onder het genot van streekproducten
Na de lezing is er de mogelijkheid ideeën uit te wisselen onder het genot van een aantal streekproducten. Deze worden aangeboden worden door de lokale boeren van de Ommerlandermarkt. De markt vindt elke tweede zaterdag van de maand plaats op het Ebbingekwartier, om de grote afstand tussen consument en producent te verkleinen.

Deelnamekosten zijn €65,-. 
Er is een beperkt aantal plaatsen, wees er snel bij! 
Opgeven kan door voor 15 februari een e-mail te sturen naar adakruiter@circulairactief.nl

Meer informatie staat op de sites van CirculairActiefHet GasfornuisHet Infoversum en Open Lab Ebbinge.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten